Over S.C.C. De Enck

Met een uniek concept exploiteert de stichting “Sociaal Cultureel Centrum De Enck” sinds 1 maart 2004 het Oirschotse S.C.C. “De Enck”. Het concept is uniek, omdat er geen gemeentelijke exploitatiesubsidie wordt verstrekt. Dit betekent dat De Enck op commerciële basis haar activiteiten moet en kan vormgeven. Het hieraan gekoppelde grote voordeel is dat de gemeente ook niet aan de subsidiekraan kan draaien, zoals vele andere soortgelijke centra op dit moment ervaren.

Met dit gegeven is er de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met betrekking tot de diverse exploitatie-onderdelen. Deze zijn onder te verdelen in drie takken; theater, horeca en verhuur.
Zo herbergt De Enck een groot aantal vaste huurders op het gebied van de zorg, cultuur en maatschappelijke instellingen en is het theatercafé dagelijks geopend voor de gebruikers en bezoekers van De Enck.

Het theater met 318 stoelen waarborgt een professionele programmering, in combinatie met lokale artiesten en verenigingen, waarvoor zij een toneel biedt. Daarnaast wordt het theater regelmatig gebruikt voor activiteiten van (commerciële) organisaties. In combinatie met horeca, welke De Enck zelf beheert, is het mogelijk om het theater “kostenneutraal” te exploiteren. Daarnaast heeft De Enck een aantal grote oirschotse bedrijven bereid gevonden een bijdrage te leveren ter ondersteuning van de exploitatie.

Twitter mee met @DeEnck

 • Heb jij na de vakantie zin in een leuke theatervoorstelling? šŸŽ¬ In september gaan we weer van start! Met... https://t.co/GWtLdxXG1T
  2 dagen geleden
 • Ik heb een nieuwe video op Facebook geplaatst https://t.co/tjCu55O887
  4 dagen geleden
 • Jeukt het al? https://t.co/7b0ef0bE6m https://t.co/4Lkc9xlT8q
  6 dagen geleden
 • Geachte bezoeker, Wegens onderhoud is De Enck a.s. zaterdag 22 juli gesloten. Onze excuses voor het ongemak.
  7 dagen geleden

Sociaal Cultureel Centrum De Enck | 2017