Buurman & Buurman

De interactieve tentoonstelling “A je to” van Buurman en Buurman staat tot en met 5 juli 2019 in Oirschot! Met daarin originele poppen, decors, diorama’s, filmpjes en foto’s. Kinderen kunnen er naar hartenlust bouwen, spelen en knutselen. Kortom “word er timmerman, metselaar of klusjesman”! Het maken van een eigen Buurman en Buurman stopmotion filmpje behoort ook tot de mogelijkheden. Een interactieve tentoonstelling voor jong en ouder. De expositie is leuk voor kinderen vanaf 4 jaar, maar ook voor volwassenen is het een feest der herkenning. De tentoonstelling komt mede tot stand door de samenwerking met producent Mark van Ierssel. 

Openingstijden tentoonstelling*:

Maandag t/m zaterdag:          10:00u-17:00u
Zondag:                                  12:00u-17:00u
Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis de tentoonstelling in!

*AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN:
16 juni (vaderdag):                12:00u-17:00u

Buurman & Buurman

​​Ruim 40 jaar bestaat de onweerstaanbare poppenserie Buurman en Buurman al.
​​De twee klussende buurmannen beleven in en om het huis allerlei avonturen.
​​Hun kreet “A je to” is Tsjechisch voor: “En dat is het” of “voor mekaar”. De serie komt van origine dan ook uit Tsjechië. De oorspronkelijke titel is “Pat Mat”.

Voor deze tentoonstelling zal De Enck diverse samenwerkingen aan gaan met lokale ondernemers, hierbij valt o.a. te denken aan diverse spaar- en winacties met lokale winkeliers.

Maar ook de inzet van vrijwilligers afkomstig uit diverse ouderen organisaties die zich in zullen zetten als “klusjesman” of de kinderen behulpzaam zullen zijn bij de verschillende interactieve onderdelen van de tentoonstelling.

Nieuwe ruimte

​De tentoonstelling is van 26 januari t/m 5 juli te zien in De Enck in Oirschot.