• RSO
  • cest la vie
  • Emiel van Dijk

Afgelopen weken stond Sociaal Cultureel Centrum de Enck volop in het nieuws. Een faillissement is op het laatste moment afgewend en met enkele noodgrepen kan de Enck in ieder geval komend theaterseizoen nog volop draaien om ondertussen een toekomstplan op te stellen waar alle partijen (gemeente en gebruikers) in geloven.

We gaan volle kracht vooruit in het maken van mooie plannen voor de toekomst. Vele ondernemers en burgers hebben aangeboden om een steentje bij te dragen. Zo ook uit de Oirschotse muziekscene. Spontaan boden zich daarop muziekgezelschappen en verenigingen aan om mee te helpen. Daarom wordt ook op zondag 9 september vanaf 12.00 uur een grootse happening georganiseerd met culturele bijdragen uit de gemeenschap met onder andere C’est la Vie, DesNoots, Just Us, Het Oirschots Senioren Orkest, Muziekkapel ’t Spult, Muziek Collectief Oirschot, Ietje Hermans & Maartje Meerman.
 In de aanloop naar dit weekend geeft Ivo Mijland op 5 september om 20.15 u een ludieke lezing over Ouwe Koeien – Ondernemen voor Dummies. Hij raakte geïnspireerd door de talloze reacties die hij kreeg op zijn opiniestuk over de Enck.

Deze benefietactiviteiten hebben de ludieke, plat Oirschotse naam “Da D’Enck!” meegekregen. Dit betekent zoveel als ‘Dat zal toch niet gebeuren!'. Een stevige knipoog naar het feit dat de Enck bij Oirschot hoort! Wilt u een bijdrage leveren aan deze activiteiten door een korte act van muziek, dans, toneel of andere kunstzinnige uitingen neem dan contact op via marketing@deenck.nl of bel 0499 572691.

Bekijk dit ook ook eens

Combiticket Da D'Enck (za&zo)

za 08 sep

Combiticket Da D'Enck (za&zo)

Benefietfestival

Da D'Enck!

za 08 sep

Da D'Enck!

Benefietfestival

Guitarra Americana

zo 24 maa

Guitarra Americana

Met Emiel van Dijk en vele anderen

Voorjaarsconcert C ést La Vie

za 30 maa

Voorjaarsconcert C ést La Vie

met Fanfare Concordia